maanantai 17. lokakuuta 2011

Mikä on sinulle tärkeää harjoittelussasi?

Hannu Pirilä luennoimassa Hipkon
10-vuotistapahtumassa 24.10.2011
Kolmisen viikkoa sitten pidin luennon Helsingin Itsepuolustuskoulun, Hipkon, 10-vuotisjuhlissa Hotelli Rantapuiston auditoriossa, aiheena "Tavoitteet ja motivaatio osana harjoittelua." Eräs luennon aikana, ja sen jälkeenkin, nousseista kysymyksistä oli kuinka löytää oman motivaationsa ydin sekä kuinka hyödyntää sitä parhaiten omaksi hyödykseen harjoittelussa?

Mielestäni tärkein kysymys, joka sinun tulee kysyä itseltäsi, on "mikä on minulle tärkeintä tässä nimenomaisessa tavoitteessani?" Homman juju on kuitenkin siitä, että et saa tyytyä ensimmäiseen mieleesi tulevaan vastaukseen, vaan kysy taas: "mikä minulle on tärkeintä puolestaan siinä?" Jatka kysymistä aina niin kauan, kunnes koet innostuksen välähdyksen, joka saa sinut sanomaan "VAU!" Tiedät kyllä koska koet tuon innostuksen tunteen. Tunnet sen nimittäin kehossasi ja koko olemuksessasi.

Tämä on siis ydinmotivaatiosi tavoitteesi taustalla. Kun pääset kosketuksiin tuon motivaation tunteen kanssa, tee siitä voimakas kuva mielessäsi, huomaa tuntemukset kehossasi ja lisää vielä, jos niin haluat, ääniä tuohon mielikuvaan. Palauta tuo kuva, tunteet ja äänet mieleesi aina kun valmistaudut treeneihisi, niin saat lisäpotkua harjoitteluusi.

Voi myös olla hyväksi toistaa edellä mainittu kysymyssessio aina silloin tällöin, koska asiat ympärillämme muuttuvat jatkuvasti ja niin muutumme myös mekin. Ota siis selvää onko ydinmotivaatiosi muuttunut ja, mikäli tarpeellista, löydä uusi "VAUsi."

Jos sinusta tuntuu, että edellä esitetty prosessi on vaikeaa suorittaa itse, pyydä apua kokeneelta NLP- tai Sports Performance coachilta. Et tule katumaan sitä.

Sama prosessi toimii muuten kaikkien tavoitteiden suhteen, ei pelkästään harjoittelutavoitteiden.


Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

1 kommentti:

  1. Olen lukenut blogisi kokonaan jo kertaalleen, nämä tekstit laittavat ajattelemaan. Olen innoissani! :) Muutan elämääni sinun ohjeillasi :) kiitos!

    VastaaPoista