tiistai 10. tammikuuta 2012

Kuusi vinkkiä itsensä kehittämiseen

Maailma ympärillämme kehittyy jatkuvasti. Vaikka et pitäisikään kaikkea kehitystä aina parempaan suuntaan menemisenä, tosiasia kuitenkin on, että koska jatkuva muutos on väistämätöntä, meidän tulee myös jatkuvasti kehittää itseämme, mikäli haluamme pysyä muun maailman vauhdissa.

Joskus saattaa myös tuntua suorastaan ylivoimaiselta elää nykymaailman vaatimusten mukaisesti. Useimmille meistä se todellakin on näin. Alla on kuitenkin muutama vinkki itsensä kehittämiseen, jotka eivät ylikuormita aivojasi ja joiden noudattaminen ei vie liian paljoa päivittäisestä ajankäytöstäsi. Seuraamalla näitä henkilökohtaisen kehittymisen vinkkejä, voin taata, että pystyt selättämään ulkoisen maailman vaatimukset:

1. Päätä mitä todella haluat elämältäsi. Juoksetko päivästä toiseen oravanpyörässä yrittäen sopeutua muiden ihmisten odotuksiin vai vietätkö aikaa sellaisten aktiviteettien parissa, jotka tuottavat sinulle mielihyvää ja tyydytystä? Kuten sanonta kuuluu: ”Sinun täytyy tehdä jotain ainoastaan niin kauan kunnes haluat. Kun haluat tehdä sitä, sinun ei enää täydy tehdä sitä.” Tee siis sitä mitä rakastat tehdä ja se ei enää edes tunnu työltä.

2. Varmista, että tavoitteesi ovat positiivisia. Kuvittele, että istahdat taksiin ja sanot kuljettajalle haluavasi pois täältä – minne hyvänsä se sitten onkin. Minne hän veisi sinut? Minne tahansa. Mutta jos annat mielellesi vastaavan tehtävän, se veisi sinut mitä todennäköisimmin toiseen samanlaiseen ympäristöön kuin mistä lähditkin. Miksi? Koska se on tuttu ympäristö. Meidän mieltämme vetää puoleensa se, mikä on sille tuttua – vaikka se tietäisi, että se ei ole sinulle hyväksi. Pelkästään välttämällä joitain asioita et vielä ole määrittänyt mitä kohti haluat mennä. Listaa siis itsellesi asioita joita haluat elämääsi, älä niitä asioita joita et halua.

3. Tiedä tarkoituksesi. ”Tärkeämpää on tietää miksi kuin miten” Se, että sinulla on positiivinen tavoite, ei vielä riitä. Sinun tulee myös tietää miksi haluat saavuttaa tuon tavoitteen. Tarkoitus antaa motivaation itsesi kehittämiselle. Kuten Anthony Robbins asian ilmaisee: ”Ihmiset eivät ole laiskoja. Heillä on vain yksinkertaisesti velttoja tavoitteita – siis tavoitteita, jotka eivät inspiroi heitä.”

4. Opiskele NLP:tä. NLP (Neuro-Linguistic Programming) pitää sisällään nykyaikaisen tietämyksen siitä, miten aivot ja mieli toimivat. NLP-tekniikat perustuvat viimeisimpään tietoon ja ne ovat äärimmäisen tehokkaita tuottamaan sinulle juuri niitä muutoksia, joita sinun tarvitsee tehdä. Muista, että tekemällä samoja asioita samalla tavalla, voit saavuttaa ainoastaan samanlaisia tuloksia. Jos haluat saada aikaan toisenlaisia tuloksia, jonkin asian täytyy muuttua. Ja NLP:stä löytyy työkalut siihen muutokseen.

5. Käytä enemmän aikaa siihen, mikä on sinulle tärkeää, mutta ei kiireellistä. Kiinnitä huomiota ajankäyttöösi. Useimmat meistä käyttävät liian paljon aikaa asioihin, jotka ovat sekä tärkeitä että kiireellisiä (”sammuttavat tulipaloja”, stressaavat) tai jotka eivät ole tärkeitä eivätkä kiireellisiä (laiskottelevat). Vaikka molemmat viimeksi mainitut ovat myös tärkeitä – sillä on asioita, jotka vain täytyy hoitaa ja sinun tulee myös ottaa aikaa ihan vain rentoutuaksesi – itsesi kehittäminen tapahtuu ennen kaikkea silloin, kun teet asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä, mutta eivät kiireellisiä. Lue siis inspiroivia kirjoja, opiskele, suunnittele, unelmoi… Ja muuta sellaista.

6. Hanki itsellesi mentori/mentoreita tai coach/coacheja. Vaikka henkilökohtainen kehittymisesi koskeekin juuri sinua, tarvitset jonkun, joka osaa opastaa sinua. On erittäin vaikeaa – ellei peräti mahdotonta – pitää mieli jatkuvasti avoimena ja nähdä juuri se polku jota seurata. Olemme elämämme aikana muodostaneet itsellemme uskomattoman määrän tapoja ja uskomuksia, jotka eivät enää palvele meitä kaikkein tarkoituksenmukaisimmilla tavoilla. Ilman pätevää mentoria tai coachia meidän on käytännöllisesti katsoen mahdotonta tunnistaa noita rajoittavia tapoja ja uskomuksia. Ja vielä vaikeampaa on niiden muuttaminen tarkoituksenmukaisemmiksi ilman apua.

Noudata siis näitä ohjeita niin tulet takuuvarmasti huomaamaan merkittäviä parannuksia elämässäsi. Poikkeuksetta.Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti