perjantai 7. lokakuuta 2011

Vanha tieto vs. uusi tieto

Luen parhaillaan Bobbe L. Sommerin ja Maxwell Maltz Foundationin kirjaa Psycho Cybernetics 2000, joka on nk. päivitetty versio Maxwell Maltzin klassikosta Psycho-Cybernetics, A New Way to Get More Living Out of Life.

OK, myönnettäköön, että olen lukenut kirjasta vasta n. 2/3, mutta siitä huolimatta on minulle tullut jo melko selväksi, että vaikka Sommer ja Maltz ovatkin mielestäni oikeilla jäljillä monessa asiassa, tarvittavissa muutostekniikoissa he ovat auttamatta jäljessä nykytietämystä.

Sommer ja Maltz ovat sitä mieltä, että saadakseen aikaan muutoksia tiedostamattomassa mielessäsi, sinun tulisi tehdä päivittäisiä toistuvia harjoituksia n. kuuden viikon ajan. Se kuulostaa kyllä minusta aivan liian työläältä. Varsinkin kun tiedän, että suurin osa Sommerin kirjassaan kuvaamista muutoksista voidaan saada aikaiseksi NLP:n avulla jopa muutamassa minuutissa!

Maltzin alkuperäinen kirja on kirjoitettu vuonna 1960. Richard Bandler on kehittänyt NLP:tä (Neuro-Linguistic Programming) nyt noin 40 vuoden ajan ja hän on todistanut, että NLP:n avulla voidaan saada aikaan pysyviä tuloksia äärimmäisen tehokkaasti. Vaikka arvostankin suuresti Maltzin ja Sommerin työtä ihmisten elämän parantamiseksi, pidän jotakuinkin erikoisena, että uusi "päivitetty" kirja ei hyödynnä NLP:n tarjoamia nykyaikaisia tekniikoita saavuttaa samat - tai jopa paremmat - tulokset nopeammin ja tehokkaammin.

Mielenkiintoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti