sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mitä hyötyä on NLP:stä?


Olen usein valmennuksissani ja kirjoituksissani tuonut esiin NLP:n, neuro-lingvistisen ohjelmoinnin. Niinpä aina silloin tällöin minulta kysytään, mitä hyötyä NLP:stä itse asiassa on?

Olisi hienoa, jos tähän olisi yksi, kaiken kattava, vastaus, mutta valitettavasti sellaista minulla ei ole. Jonkinlainen vastaus kuitenkin.

Lyhimmillään voitaisiin sanoa, että NLP on malli siitä miten aivomme toimivat. Mutta mitä se tarkoittaa jokaisen henkilökohtaisella tasolla, on sitten eri asia.

NLP auttaa hyvin laaja-alaisesti meidän mielemme toiminnassa sekä kommunikoinnissamme, ja jokainen NLP:n opiskelija ja harjoittaja löytää varmasti oman hyötynsä siitä. Esimerkiksi monet, jotka ovat käyneet vuosikausia terapiassa, milloin mistäkin syystä, löytävät usein välittömän avun NLP:stä – siis avun, jota vuosien terapia ei onnistunut tuomaan. Toiset taas löytävät tapoja saada itsestään irti enemmän, vähentäen samalla stressiä.

Itse olin tutkinut ja opiskellut itsensä kehittämisen eri suuntauksia jo jonkin aikaa, kun tutustuin NLP:hen ja menin ensimmäiselle NLP-kurssilleni. Minulle NLP antoi ennen kaikkea ne todelliset työkalut ja konkreettiset tekniikat, joita lukuisat nk. itsensä kehittämisen gurut eivät kyenneet antamaan. NLP auttoi minua toteuttamaan ne tarvittavat muutokset ajattelussani, käyttäytymisessäni ja toiminnassani, joita monet kehottivat tekemään, mutta eivät kyenneet kertomaan miten ne muutokset tehdään.

Jokainen meistä siis hyödyntää NLP:tä juuri siinä missä sitä itse tarvitsee hyödyntää ja missä se on itselleen kaikkein tarkoituksenmukaisinta. Tiedossani ei ole ketään, joka olisi sertifioidun NLP-kurssin käytyään sanonut, että siitä ei ollut hänelle mitään hyötyä. Vastaavasti moni sanoo, että NLP:n peruskurssi on ollut paras koulutus, jossa he ovat ikinä olleet.

The Society of NLP:n logot
Tässä kohtaa kuitenkin pieni varoituksen sananen: Valitettavasti löytyy kouluttajia, jotka tarjoavat NLP-kursseja, mutta joiden oma tietämys NLP:stä on hyvinkin vajavainen. Olen kuullut opiskelijoista, jotka ovat käyneen sertifioimattoman NLP-kurssin saamatta koulutuksesta juuri mitään. Sertifioidulla NLP-kurssilla tarkoitan nimenomaan NLP:n ”isän”, Dr Richard Bandlerin, ja The Society of Neuro-Linguistic Programmingin sertifioimia koulutuksia. Olen itsekin tutustunut muutamaan ”villiin” NLP:n koulutusohjelmaan, jotka olen valitettavasti joutunut toteamaan suorastaan surkeiksi.

Mielestäni paras tapa kokea NLP:n hyöty on siis mennä Richard Bandlerin sertifioimalle NLP-kurssille ja kokea itse, mitä kaikkea hyvää se tuokaan omaan elämään. Olen melko lailla varma, että tulet kokemaan useita ”ahaa” ja ”vau” –elämyksiä.Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti