sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Kuinka löytää aito onnellisuus?

Olen tutkinut ja opiskellut menestystä ja onnellisuutta nyt jo usean vuoden ajan ja olen tullut siihen tulokseen, että nuo kaksi asiaa kulkevat monellakin tapaa käsi kädessä. Ehkä paras löytämäni määritelmä kuvaamaan menestystä on Deepak Chopran määritelmä:
 “Menestys elämässä voitaisiin määritellä onnellisuuden jatkuvaksi laajentamiseksi ja arvoisten tavoitteiden progressiiviseksi toteen käymiseksi… Ennen kaikkea, menestys on matka, ei päämäärä.”
Ymmärrä, että sinä määrität mitä menestys on juuri sinulle. Mikä saa sinut onnelliseksi? Ja huomaa, että se mikä saa sinut onnelliseksi on arvoisten tavoitteiden progressiivinen toteutuminen. Ja sinä päätät mitkä tavoitteet ovat sinun arvoisiasi.

Käytät koko ajan aikaasi johonkin. Ehkä käytät aikaasi työhön. Käytätkö kenties 40 tuntia viikossa elämästäsi saadaksesi rahaa työnantajaltasi? Jos työ, jota teet, saa sinut onnelliseksi, jos todella rakastat työtäsi, niin olet oikeilla jäljillä. Kysymys kuitenkin kuuluu: ”Onko tämä työ, ja raha jonka ansaitsen sitä tekemällä, aikani ja elämäni arvoista?”

Eli, asian ydin todellakin on: Mikä on sellainen tavoite tai päämäärä, joka on sinun arvoisesi? Mihin olet halukas vaihtamaan elämäsi? Kun löydät vastauksen noihin kysymyksiin, tiedät mikä saa sinut onnelliseksi.

Nyt huomaa, että sanoin “tiedät mikä saa sinut onnelliseksi,” en ”sinä olet onnellinen.” Se, mikä saa sinut onnelliseksi on se sinun arvoisiesi tavoitteiden progressiivinen toteutuminen. Toisin sanoen: se matka kohti sinun arvoisiasi päämääriä.

Tämä siis tarkoittaa, että aito ja kestävä onnellisuus on se koko ajan kasvava positiivinen tunne, joka tulee siitä, kun etenet kohti päämäärää, joka on sinun arvoisesi.

Olen hyvin tietoinen siitä, että tuo kaikki voi tuntua yhä melko hämmentävältä ja jättää auki useita kysymyksiä, kuten: “kuinka löydän tavoitteen tai päämäärän, joka on minun ja elämäni arvoinen?” tai ”Mistä tiedän, että eteneminen kohti tuota päämäärää tekee minut onnelliseksi?”

Valitettavasti noihin kysymyksiin ei ole olemassa yksiselitteisiä vastauksia. Minä uskon, että meillä kaikilla on oma uniikki tarkoituksemme tässä maailmassa ja meidän kaikkien tulee itse löytää se. On kuitenkin olemassa tekniikoita, jotka voivat auttaa sinua löytämään sen.

Yksi tapa päästä alkuun on kirjoittaa paperille 30 asiaa, jota haluat saada, tehdä tai olla. Ala vain kirjoittaa niitä ylös. 30 asiaa. Kun olet tehnyt sen, sinun tulee priorisoida ne. Laita ne siis todellakin tärkeysjärjestykseen yhdestä kolmeenkymmeneen. Tämän tehtyäsi ota kolmesta viiteen tärkeintä asiaa listaltasi ja kirjaa ylös miksi haluat saada/saavuttaa nuo asiat.

Tuon harjoituksen pitäisi auttaa sinua ainakin jollain tapaa ja suosittelen, että todellakin teet sen. Ylivoimaisesti parhaat tekniikat arvoistesi tavoitteiden löytämiseksi ja onnellisuuden saavuttamiseksi ovat kuitenkin tekniikat, joita olen löytänyt NLP:stä (Neuro-Linguistic Programming).

NLP auttaa sinua asettamaan oikein määriteltyjä tavoitteita – tai oikein määriteltyjä suuntia – jotka ovat välttämättömiä, jotta tietäisit mihin suuntaan edetä. NLP:ssä on myös useita erinomaisia tekniikoita ja harjoituksia - kuten esim. ”Loogiset tasot” - jotka auttavat sinua varmistamaan, että se mitä teet ja tavoittelet on linjassa tarkoituksesi ja ”itseäsi suuremman” kanssa.

Ainoa haittapuoli noiden tekniikoiden ja harjoitusten suhteen on, että ottaisi liian paljon tilaa esitellä ja selittää ne tässä artikkelissa. Sen vuoksi suosittelenkin, että:
  1. luet artikkelini tavoitteiden asettamisesta
  2. luet joitain kirjoja NLP:stä ja/tai
  3. ilmoittaudut NLP-kurssille.
Mielenkiintoista onkin, kuten osoitin tämän artikkelin alussa, että useat tutkimukset osoittavat, että suurin osa ihmisistä jotka pitävät itseään onnellisina, pitävät itseään myös menestyneinä. Tosiasia onkin, että mitä onnellisempi olet, sitä menestyneempi myös olet. Loppujen lopuksi, vain sinä määrittelet, mitä menestys on sinulle.
Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti