torstai 27. syyskuuta 2012

Uskomukset ja niiden vaikutus elämäämme

”Uskomukset muokkaavat sen kuinka me tunnemme, ajattelemme ja toimimme.” - Mandy Evans
Meillä kaikilla on lukematon määrä uskomuksia, joista suurin osa on syntynyt lapsuudessamme. Uskomukset ovat myös erittäin tärkeitä tekijöitä jokapäiväisessä elämässämme, sillä ilman niitä elämämme olisi erittäin hankalaa.

Jotkut uskomuksistamme palvelevat meitä hyvin läpi koko elämämme, jotkut taas rajoittavat elämäämme aivan turhaan. Muuttamalla elämäämme rajoittavat uskomuksemme tarkoituksenmukaisemmiksi muutamme tapaamme ajatella asioita. Se mitä ja miten me ajattelemme puolestaan vaikuttaa tunnetilaamme. Tunnetilallamme taas on suora yhteys siihen miten me käyttäydymme, ja käyttäytymisemme ja toimintamme tuottavat meille ne tulokset joita saamme elämässämme aikaan.

Koska olemme oppineet suurimman osan uskomuksistamme lapsuudessamme, aikuisiksi kasvettuamme monet näistä uskomuksista saattavat kuitenkin muuttua elämäämme rajoittaviksi tekijöiksi. Itse asiassa se kaikkein tärkein syy miksi emme saavuta elämässämme sitä mitä haluamme saattaa olla juuri yksi ainoa epätarkoituksenmukainen – rajoittava - uskomus.

Mikäli haluamme saada aikaan toisenlaisia tuloksia elämässämme, toimintamme ja käyttäytymisemme täytyy muuttua. Niiden muuttaminen voi kuitenkin olla äärimmäisen vaikeaa mikäli emme ensin saa muutettua ajatteluamme ja tunnetilaamme. Ja, kuten todettu, muokkaamalla uskomuksiamme tarkoituksenmukaisemmiksi, voimme vaikuttaa ajatteluumme ja tunnetilaamme. Joko siis näet miten asiat liittyvät toisiinsa ja mikä vaikutus uskomuksillamme on elämäämme?


”Me kaikki ajattelemme ja me kaikki uskomme – ja kun oivallat, että voit muuttaa ajatuksiasi ja uskomuksiasi, se muuttaa käyttäytymistäsi. Uskomukset eivät tule totuudesta. Uskomukset tulevat uskomisesta. Ne ovat oppaita käyttäytymiseemme.” - Richard Bandler
Uskomuksemme todellakin ovat vain uskomuksia; niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Yksi ihminen voi uskoa samasta asiasta aivan toista kuin joku toinen ihminen, ja molemmat voivat silti perustella itselleen olevansa oikeassa perustuen ”tosiasioihin.”

Uskomuksilla ei siis ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa – uskomukset ovat vain uskomuksia, senhän me ymmärrämme nyt kaikki, eikö vain?

Uskomuksillamme on kaikki edellä mainittu huomioiden myös äärimmäisen suuri vaikutus onnellisuuteemme sekä siihen minkälaisia asioita saamme elämässämme aikaan.

Uskomuksemme voivat siis olla meille joko hyödyllisiä tai sitten meitä huonosti palvelevia. Hyvä uutinen kuitenkin on, että koska uskomukset ovat opittuja asioita, me voimme myös oppia muuttamaan niitä, kunhan vain hallitsemme oikeat tavat ja tekniikat. Ja tässä meitä voi auttaa tehokkaimmin NLP (Neuro-Linguistic Programming).

Muuttamalla huonosti meitä palvelevat uskomuksemme ja ajatuksemme tarkoituksenmukaisemmiksi, voimme saada aikaan merkittäviä muutoksia elämässämme.


Minkälainen uskomus tai minkälaiset uskomukset palvelisivat sinua paremmin? Mitä sellaisia uskomuksia sinulla on, jotka eivät palvele sinua ja tavoitteitasi?Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti