keskiviikko 22. elokuuta 2012

Lentopelosta ei tarvitse kärsiä

Helsingin Sanomissa oli 19.8.2012 jälleen puoli sivua lentopelosta. Artikkelissa käsiteltiin syitä lentopelkoon sekä esiteltiin ”Lentopelkoisen muistilista.” Valitettavasti muistilistasta on hyvin vähän apua ihmiselle, joka oikeasti kärsii lentopelosta.

Lentopelko – kuten muutkin pelot - ovat pohjimmiltaan tuntemuksia kehossamme, eli siis eräänlainen sarja neurologisia yhteyksiä aivojemme ja eri kehonosiemme välillä. Rennot vaatteet tai istumapaikka käytävän vieressä eivät valitettavasti juurikaan kykene muuttamaan näitä neurologisia yhteyksiä.

Käytännössä lentopelon laukaisee ihmisen omat ajatukset, siis joko mielikuvat tai sisäinen keskustelu. Jotta pelon tunteesta pääsisi eroon, on ihmisen muutettava näitä mielikuviaan tai sisäistä keskusteluaan, tai sitten neurologiset yhteydet tulee muuttaa muilla tavoin.

Lentopelko, kuten lähes kaikki muutkin pelkomme, on tavalla tai toisella opittu tila/tunne. Koska pelko on opittu, siitä voi myös oppia pois. NLP:stä (Neuro-Linguistic Programming) löytyy tekniikoita ja harjoituksia kaikkien näiden seikkojen muuttamiseen. Niinpä kokemukseni mukaan NLP:n avulla n. 90 % ihmisistä saa avun lentopelkoon jo yhdellä tapaamiskerralla.

Järkeily, vakuuttelu ja tietoisuus lentämisen turvallisuudesta eivät kanna pitkälle mikäli ihminen on opetellut – ja vuosien saatossa vahvistanut – nämä neurologiset yhteytensä. Mikäli lentopelosta siis haluaa eroon, on nämä yhteydet muutettava.


Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti