perjantai 3. elokuuta 2012

Menestyksen neljä elementtiä

Menestys ei ole sattumaa, sanotaan. NLP (neuro-lingvistinen ohjelmointi) – toisin kuin useimmat terapiamuodot, jotka etsivät syitä ikäviin asioihin ja tapahtumiin – keskittyy nimenomaan siihen, mikä toimii. Tämän mallin mukaisesti on menestymistä tutkittu runsaasti ja selvitetty mitkä ovat menestykseen vaikuttavat tärkeimmät tekijät. Lukuisia tutkimuksia ja malleja tutkittuani olen huomannut, että menestys, käytännössä missä tahansa asiassa, voidaan kiteyttää neljään elementtiin.
”Elämässä menestyminen voitaisiin määritellä onnellisuuden jatkuvana laajenemisena ja arvokkaiden tavoitteiden progressiivisena toteuttamisena… Tämän lisäksi, menestys on matka, ei päämäärä.” – Deepak Chopra
Menestyksen neljä elementtiä aukeavat kysymyksillä, joita voit kysyä itseltäsi:

1. Mitä haluat?
  • Mikä on se arvokas tavoite, jonka haluat saavuttaa?
”Jos et tiedä mihin olet menossa, mikä tahansa tie vie sinut sinne.” – Lewis Carroll
2. Miksi haluat sen/sitä?
  • Onko sinulla aito motivaatio tavoitteen saavuttamiseen? Tuleeko tavoite sisältäsi vai onko se jonkin ulkopuolisen tahon määrittelemä? Edistääkö matkasi kohti tavoitetta onnellisuuttasi?
”Menestyneimmät ihmiset ovat he, jotka todella ”uskovat” siihen mitä he tekevät. Ei niin, että he vain sanovat uskovansa. Heillä on intohimo siihen mitä he tekevät.” – Richard Bandler & John La Valle
3. Mikä estää/on estänyt sinua saavuttamasta tavoitettasi?
”Uskomukset muovaavat sen, kuinka me tunnemme, ajattelemme ja toimimme.” – Mandy Evans
4. Miten saavutat tavoitteesi?
”Tekemällä samoja asioita samalla tavalla, voit saavuttaa ainoastaan samanlaisia tuloksia. Mikäli haluat saada aikaan toisenlaisia tuloksia, jonkin asian täytyy muuttua.” – Hannu Pirilä
Menestyksen kaava on lopulta varsin yksinkertainen ja jokaisen toteutettavissa. Jotkut ovat löytäneet kaavan ja sen sisältämät neljä elementtiä omatoimisesti. Useimmille meistä yllä lueteltujen asioiden selvittäminen ilman apua ja ohjausta on kuitenkin vaikeaa (jos näin ei olisi, niin kaikki maailman ihmiset voisivat määritellä itsensä menestyneiksi).

NLP:hen perustuva menestysvalmennus auttaa valmennettavaa ennen kaikkea näiden neljän elementin kanssa, mutta sisältää tarvittaessa myös paljon muuta. Meistä jokainen määrittelee itse mitä menestys meille tarkoittaa. Menestysvalmennuksen tarkoituksena on paitsi auttaa valmennettavaa määrittelemään se, myös antaa hänelle apua ja oivalluksia yllä esitettyjen kysymysten selvittämiseen.
”Kun asetat suuria, mahtavia tavoitteita – saavutit niitä sitten tai et – ne asiat joita tapahtuu matkan varrella, ovat niitä, jotka tekevät elämästä upean.” – Richard Bandler
Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti