sunnuntai 5. elokuuta 2012

Serena Williams ja henkinen ylivoima

Eilen pelattu Lontoon olympialaisten naisten tennisfinaali oli suorastaan mykistävää katsottavaa. Serena Williamsin ylivoima Maria Sharapovaa vastaan oli yksinkertaisesti musertava. Mihin Serenan ylivoima oikein perustui?

Jos jätetään huomioimatta pelaajien varsinaiset tennistaidot – jotka molemmilla entisinä maailmanlistan ykkösinä ovat kiistatta huippuluokkaa – selkein ero löytyi heidän mentaalisesta tilastaan. Serena Williamsin henkinen ylivoima näkyi hänestä jo ennen ottelua; hänen kehonkielessään, katseessaan ja niistä huokuvassa sisäisessä voimassa. Jo ennen ottelua uskoin, että Williams lähtisi kentältä olympiavoittajana.

En kuitenkaan olisi ikinä voinut kuvitellakaan, että hänen ylivoimansa olisi niin murskaava kuin se oli. Ottelun edetessä merkit Serenan henkisestä vahvuudesta Sharapovaan verrattuna vain voimistuivat: Williams piti katseensa ylempänä ja ryhtinsä suorana, kun taas Sharapova katsoi paljon alaspäin, jupisi selvästi mielessään sekä antoi hartioidensa kumartua.

Varsinkin puoltenvaihdon yhteydessä pidettävien pienten taukojen aikana ero oli selvä: Williams katsoi ensin hetken aikaa alaspäin, selvitti ilmeisesti tunnetilansa ja kävi lyhyen sisäisen keskustelun, minkä jälkeen hän nosti katseensa ylös kaukaisuuteen, mahdollisesti nähden mielessään tulevia onnistumisiaan. Sharapova sen sijaan käytti tauot lähes kokonaan alaspäin katsellen ja mahdollisesti jopa epätoivon sekaista sisäistä keskustelua käyden.

Mistä Serena Williams sitten ammentaa henkiset voimavaransa?


Serena kertoo julkisesti saaneensa apua Anthony Robbinsilta, joka on yksi tunnetuimmista NLP:n taitajista:
“Tony Robbinsin valmennus on saanut aikaan merkittävän muutoksen elämässäni. Tonyn avulla olen asettanut itselleni uusia standardeja sekä saattanut tenniksenpeluuni – sekä elämäni – aivan uudelle tasolle!” - Serena Williams

Anthony Robbinsin bestseller-kirja NLP:stä Unlimited Power : The New Science Of Personal Achievement on myynyt miljoonia kopiota maailmanlaajuisesti ja se onkin yksi parhaita oppaita NLP:n maailmaan ja tekniikoihin.

NLP:hen perustuvat menestysvalmennus (Success Coaching) sekä huippusuoritusvalmennus (Peak Performance Coaching) ovat molemmat erinomaisia valmennusohjelmia mm. urheilun henkiseen valmennukseen. Urheilun lisäksi – kuten Serena Williamskin toteaa - molemmat tarjoavat loistavia työkaluja käytännössä kaikille elämän osa-alueille. Serena Williamsin ylivoima Lontoon olympialaisissa oli oiva osoitus tästä.
Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti