sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Käytännön kokemuksia ihmisiin vaikuttamisesta


Tällä kertaa blogikirjoitukseni onkin hieman toisenlainen kuin yleensä. Tämä on enemmänkin kertomus viimeaikaisista kokemuksistani.

Tuossa helmikuun puolenvälin kieppeillä olin NLP Akatemialla Espoossa, kun Akatemian Ilkka Rajala kyseli, että lähdenkö maaliskuun alussa Orlandoon Richard Bandlerin koulutuksiin? Kerroin Ilkalle, että olen kyllä harkinnut, mutta en ole tehnyt asian suhteen vielä lopullista päätöstä.

Ilkka aloitti tämän tarinan Ihmisiin vaikuttamisen ensimmäisen osion. Ilkka otti missiokseen houkutella minut mukaan Persuasion Engineering –seminaariin. Kotona ryhdyinkin hetimiten tutkimaan lentoja ja hotelleja, ja löysinkin hämmästyttävän edulliset lennot sekä hotelliyöpymiset, joten eipä sitten muuta kuin ilmoittautumaan seminaariin sekä lennot, hotellit ja vuokra-autot varaukseen. Parin viikon päästä siis matkaan.

Perillä Floridassa tein ensin pienen (?) Road Tripin Luoteis-Floridaan ja aina Alabaman Mobilen kautta Biloxiin Mississippiin asti. Tämän jälkeen takaisin Orlandoon ja itse matkan päätarkoitukseen, Richard Bandlerin ja John La Vallen NLP-seminaariin.

Kolmipäiväinen seminaari käsitteli ihmisiin vaikuttamista pääasiassa myyntityön näkökulmasta. Kuten aina, herrojen valmennus oli erinomainen! Tässä siis tarinan Ihmisiin vaikuttamisen osa kaksi.

Kaikesta edellä kertomastani on ohessa myös tekemäni pieni videoblogi, kaikessa omituisuudessaan.Tarinan Ihmisiin vaikuttamisen kolmososasta vastasi taas Ilkka Rajala. Kaikessa lyhykäisyydessään, Ilkka esitti minulle melko mitättömän ehdotuksen, jonka minä otin vastaan haasteena. Lopputuloksena oli, että myöhästyin paluulennoltani. Tai siis olin n. minuutin – kaksi liian myöhään check-in –tiskillä, jotta virkailija olisi voinut ottaa enää matkalaukkuani kuljetukseen.

Alkoi tämän kertomuksen Ihmisiin vaikuttamisen osa neljä. Edessä oli noin puoli tuntia kestänyt lentojeni uudelleenjärjestely. Koska olin mennyt ostamaan edulliset lennot internetistä, niihin ei kuulunut minkäänlaista vaihto- tai muutosoikeutta. Virkailijan mukaan vaihtoehtoinani oli joko lentää takaisin kotiin kuusi päivää myöhemmin tai maksaa n. 2 500 dollaria uusista lennoista. Kumpikaan vaihtoehdoista ei houkutellut. Hyödyntäen NLP-osaamistani, lopputulemana oli, että sain paluulennot vielä samalle päivälle (tosin eri reittiä ja kotona olisin vasta useaa tuntia myöhemmin), mutta ilman mitään lisämaksuja – edes matkalaukkuni ylipainosta en joutunut maksamaan.

Miten tämä kaikki onnistui? Se onkin sitten jo pidempi tarina. NLP pitää kuitenkin sisällään runsaasti tekniikoita siihen, miten voit vaikuttaa muihin ihmisiin. Ja muun muassa näitä tekniikoita opit Richard Bandlerin sertifioimalla NLP-kurssilla.

Joka tapauksessa, mainitun ajanjakson aikana sain runsaasti lisää kokemuksia, oppia ja ahaa-elämyksiä ihmismielen toiminnasta ja siihen vaikuttamisesta. Tunnen, että minulla on taas roppakaupalle lisää annettavaa asiakkailleni työssäni konsulttina, valmentajana ja kouluttajana.Tilaa myös Hannu Pirilän ilmainen uutiskirje ja saat aika ajoin tietoa ja vinkkejä valmennusten, koulutusten, hekilökohtaisen kehittymisen sekä NLP:n maailmasta. Me emme tule tukkimaan sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla viesteillä, vaan lähetämme viestejä ainoastaan silloin tällöin, kun mielenkiintoista tiedotettavaa ilmenee.

Kirjoita alla olevan lomakkeen ylimpään kenttään sähköpostiosoitteesi, keskimmäiseen kenttään etunimesi, alimpaan kenttään sukunimesi ja klikkaa sitten "Subscribe" -painiketta. Niin helppoa sen on.

Liity postituslistalle:

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti